Behandelmodule Seksualiteit in uitzending AutismeTV

Komende donderdag (9 juni) zal er weer een aflevering van AutismeTV worden uitgezonden. De uitzending zal gaan over het onderwerp ‘autisme en seksualiteit’. Tijdens de uitzending zal er ook aandacht worden besteed aan de behandelmodule Seksualiteit die het afgelopen jaar in het Greenhouse is ontwikkeld.

Jongeren zijn vaak erg geïnteresseerd in seks, maar hebben er ook veel vragen over. Dit was voor het Greenhouse een van de aanleidingen voor het ontwikkelen van de behandelmodule Seksualiteit in samenwerking met partners van Leo Kannerhuis Nederland. AutismeTV speelt met deze uitzending nu ook op in op de behoefte van jongeren aan informatie over seksualiteit.

De module Seksualiteit van het Greenhouse, is een vervolg op de modules Vriendschap en Relaties, en is er op gericht jongeren  te informeren over onder andere: seksualiteit, lichamelijk ontwikkelingen, verlangens, grenzen, seksueel contact en veilige seks. Het is een informatieve module die jongeren verder kan helpen op het gebied van seksualiteit. Tijdens de uitzending van AutismeTV zal er over deze behandelmodule worden verteld.

Daarnaast zal Jeroen Dewinter te gast zijn. Hij promoveerde onlangs met zijn onderzoek naar de seksuele ontwikkeling van puberjongens met autisme. Ook Ivan is in de uitzending te zien. Hij heeft autisme en is voorzitter van AutiRoze, een werkgroep van het COC voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders met autisme.

Je kunt de uitzending op donderdag 9 juni om 20:00 live bekijken op de website van AutismeTV. Mocht je dat niet kunnen halen, dan kun je de uitzending  hier terugkijken!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s