Ons kerstkindje heet Leo…

Leo is onze ster aan de hemel deze donkere dagen voor kerst: de app die de weg wijst binnen het Dr. Leo Kannerhuis, is af!

feature-graphic-01

In het Greenhouse praten we regelmatig met kinderen en jongeren die behandeling volgen. We hoorden dat sommige patiënten het als een sprong in het diepe ervoeren, om naar het Dr. Leo Kannerhuis te gaan. Zo spraken we weleens met ouders die vertelden dat hun zoontje dacht dat hij geopereerd zou gaan worden, omdat hij had opgevangen dat hij naar een ziekenhuis moest (het Dr. Leo Kannerhuis is officieel een kinder-jeugdpsychiatrisch ziekenhuis). Een andere jongere vertelde dat zij heel verbaasd was over hoe het eruitziet bij het Dr. Leo Kannerhuis. De jongerenkliniek bestaat uit woonhuizen in de wijk en de meeste jongeren studeren of werken, terwijl zij een gesloten inrichting voor zich zag met patiënten in dwangbuizen. En een volwassen patiënt merkte op dat zijn gesprekken veel sneller to the point hadden kunnen komen als hij vooraf meer duidelijkheid had gekregen over wat hij die dag zou gaan doen bij het Dr. Leo Kannerhuis.

Natuurlijk probeert het Dr. Leo Kannerhuis mensen die in behandeling komen altijd zo goed mogelijk voor te bereiden door informatie te geven, maar tot nu toe werden hier vooral veel (héél veel) folders gebruikt. In het Greenhouse kregen we begin dit jaar daarom het idee om een app te maken. Deze app zou patiënten op een gemakkelijke manier informatie kunnen geven over het Dr. Leo Kannerhuis en wat er tijdens de behandeling allemaal gaat gebeuren. Ook wilden we graag dat de app de patiënten zou kunnen helpen om hun behandeling te volgen en doelen te stellen. Halverwege het jaar zijn we daarom aan de slag gegaan met het ontwikkelen en nu kunnen we met trots onze app Leo presenteren! Leo is ontwikkeld in samenwerking met Inspire en mede mogelijk gemaakt door subsidie van zorgverzekeraar VGZ.

Voordat we aan de slag gingen met het ontwikkelen van Leo, hebben we eerst gevraagd of kinderen en jongeren dit een goed idee vonden. Dit bleek het geval te zijn, en tijdens het ontwikkelen hebben ze ons steeds geholpen met hun ideeën over wat er in de app moet komen en hoe de app eruit zou moeten zien. De foto’s in de app zijn gemaakt door jongeren van het Dr. Leo Kannerhuis. Zo zien gebruikers van de app door hun ogen wat zij graag willen weten. De filmpjes die gebruikers van de app kunnen zien, zijn gemaakt door het Greenhouse. Op de filmpjes zijn behandelaren en anderen die figureerden als patiënt te zien. Onze Geneesheer Directeur bleek een waar video-talent: hij legt duidelijk en vriendelijk uit wat een psychiater doet. De kinderen en jongeren die we filmden zijn acteurs, want je moet als instelling altijd voorzichtig zijn met filmpjes verspreiden van ‘echte’ patiënten. We zijn vooral trots op de mogelijkheid om in de app te kunnen filteren voor welke leeftijdscategorie je de informatie en filmpjes wil zien. “Zo heb je het gevoel dat er echt naar je wordt geluisterd” zei een jongere hierover.

De app is nu technisch af en op het moment zijn we de app in treinsnelvaart aan het vullen met teksten, foto’s en filmfragmenten. In 2017 zal de app verder ontwikkeld worden, want onze wens is dat de app ook voor iOS beschikbaar wordt. Via de webpagina over Leo houden we je hiervan op de hoogte. Zoals je leest is Leo dus nog under construction, maar de app is al wel gratis te downloaden in de Playstore (zoek op Leo Kannerhuis). Laat ons vooral weten wat je ervan vindt!

Voor 2017 gunnen we onze patiënten een goede voorbereiding en meer grip op hun behandeling door Leo!

2016_12_leo-taart

De taart die we van Inspire kregen om te vieren dat de eerste versie van de app af was.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s