Bijna wintertijd… tijd voor de module ‘Beter slapen’?

Het is weer oktober… iedere donderdag is het “de drukste ochtendspits ooit”, de blaadjes vallen en met wallen onder de ogen verheugen we ons op dat ene uurtje extra uitslapen als de klok weer een uurtje achteruit wordt gezet voor wintertijd…

Voor veel mensen met autisme stormt het wel vaker, vooral in hun hoofd. Ze staan ’s avonds laat nog op “aan”, kunnen bijvoorbeeld niet in slaap komen en raken in een vicieuze cirkel van slecht slapen, spanning opbouwen en hierdoor weer slecht gaan slapen.

In de blended behandelmodule ‘Beter slapen’ onderzoekt de cliënt zijn problemen met slapen en krijgt hij/zij tips en adviezen die helpen om slapen te verbeteren. De module is een ‘lichte’ module geworden, zodat je er niet teveel van wakker hoeft te liggen. Licht, maar persoonlijk en pakkend voor de doelgroep. Een aantal developers slapen nu beter en niet alleen omdat de deadline is gehaald. Actuele wetenschappelijke kennis is vertaald in duidelijke teksten, schema’s en video’s, hierdoor ontstaat snel begrip van de eigen situatie. De cliënt krijgt uitleg over de slaapcyclus, brengt eigen slaapgewoonten in kaart en leert om te gaan met piekeren. Er is ook aandacht voor wat je kunt doen om de veranderingen zoveel mogelijk vast te houden.

De module is inmiddels in gebruik genomen binnen het Dr. Leo Kannerhuis. Wil je meer informatie over de module? Kijk dan op de productpagina van de modules of neem contact met ons op!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s