Om patiënten te helpen zich voor te bereiden op hun behandeltraject en dit traject te volgen, is in het Greenhouse de app Leo ontwikkeld.

Of je nu gaat reizen, naar een andere school gaat, met een nieuwe baan start of naar het ziekenhuis moet: je wilt weten wat je te wachten staat. Je kunt je voorbereiden door op zoek te gaan naar informatie op internet, in boeken en folders of door informatie te vragen aan anderen. Dit geeft het gevoel dat je invloed hebt op dat wat er gaat komen. Daarnaast kan het je overzicht geven, alert maken, geruststellen en motiveren.

Ook patiënten die naar het Dr. Leo Kannerhuis gaan, willen vantevoren weten wat hen te wachten staat tijdens hun behandeling en er invloed op uitoefenen. De app Leo is ontwikkeld om hen hierbij te helpen. Leo helpt patiënten zich voor te bereiden op hun behandeling en geeft inzicht in wat ze tijdens de behandeling kunnen verwachten.

Voordat de behandeling start kunnen patiënten via de app antwoorden vinden op veel gestelde vragen over het Dr. Leo Kannerhuis, autisme, en alles wat met de behandeling te maken heeft.

Tijdens de behandeling kunnen patiënten Leo gebruiken om informatie te vinden over hun behandeling en deze volgen. Patiënten krijgen informatie over welke behandelmodules ze gaan doen, wat deze modules inhouden, wanneer ze gesprekken hebben met hun behandelaar en wanneer ze vragenlijsten toegestuurd krijgen. Patiënten stellen hun eigen doelen en koppelen deze aan de behandelmodules die hen gaan helpen om hun doelen te bereiken.

Leo is tot stand gekomen in een samenwerking met Inspire en met ondersteuning van VGZ. Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor Android. Het streven is om de app volgend jaar ook voor iOS beschikbaar te maken.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

google-playstore

Ben je geïnteresseerd in Leo en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Advertenties